E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7174
Lasīšanai: 2 minūtes

Nepieciešamie dokumenti uzturlīdzekļiem no UGF

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. maijā, 2015
inga

Labdien. Ja bērna tēvs nestrādā un nenodrošina mani ar uzturlīdzekļiem, vai es varu pieprasīt uzturlīdzekļus no valsts uzturlīdzekļu garantijas fonda? Un vai to es varu nokārtot elektroniski?

A
atbild:
21. maijā, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Lai varētu saņemt uzturlīdzekļus no Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF), ir jāpārliecinās, ka uzturlīdzekļu piedziņa no bērna tēva nav iespējama. Tātad vispirms ir jāsniedz prasība tiesā par uzturlīdzekļu piedziņu no bērna tēva un pēc sprieduma pieņemšanas tas jāiesniedz zvērinātam tiesu izpildītājam piespiedu izpildei. Pie kura tiesu izpildītāja vērsties, sīkāk lasiet e-konsultācijā par līdzīgu jautājumu “Ja uzturlīdzekļu piedziņa nav iespējama, tos izmaksā UGF”.

Ja tiesu izpildītājs konstatēs, ka piedziņa nav iespējama vai arī ir iespējama, bet ne spriedumā noteiktajā apmērā, Jums jālūdz, lai tiesu izpildītājs sniedz atzinumu UGF, ka piedziņa no bērna tēva nav iespējama. Vienlaikus Jums pašai jāvēršas Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) administrācijā ar uzturlīdzekļu izmaksas iesniegumu. Iesnieguma forma pieejama UGF mājaslapas sadaļā „Iesnieguma forma”.

Uzturlīdzekļu izmaksas iesniegumu var iesniegt:

  • Nosūtīt iesniegumu UGF administrācijai pa pastu: Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijai, Pulkveža brieža ielā 15, Rīgā, LV-1010;
  • iesniegt klātienē UGF administrācijā. Iesniegumu var iesniegt katru darbdienu no plkst. 8.30-17.00, savukārt pirmdienās un trešdienās no plkst. 8.30–19.00. 

Ja UGF pieņem pozitīvu lēmumu par uzturlīdzekļu izmaksu, uzturlīdzekļus izmaksā, sākot ar datumu, kad UGF administrācija saņēma iesniegumu.

Ja rodas jautājumi, aicinām personīgi sazināties ar UGF administrāciju, zvanot pa informatīvo tālruni 67830626.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas