E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7166
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1
1
1

Līgums ar „Latvenergo” ir fiziskās personas tiesiskās attiecības

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. maijā, 2015
Aljbinka

Labdien! Man ir problēma ar dzīvokļa īpašnieci, es iznomāju viņas dzīvokli. Kad es tur dzīvoju, man nebija nekādu parādu un arī tad, kad es atbrīvoju dzīvokli, man nebija nekādu paradu, es visu samaksāju. Sākumā es maksāju par elektroenerģiju pēc skaitītāja norādījumiem, bet vēlāk es maksāju pēc jaunas sistēmas (katrā mēnesī ir fiksēta summa). Es lietoju diezgan daudz elektroenerģijas un ikmēneša maksājums sastāda 17 eiro. Tagad šajā dzīvoklī dzīvo citi cilvēki, un viņi negrib maksāt 17 eiro mēnesī, jo lieto mazāk elektroenerģijas. Sakarā ar to ir problēma, dzīvokļa īpašniece uzrāda, ka tas ir mans parāds un man jāmaksā par elektroenerģiju maksājumiem starpību 12 eiro (17 eiro fiksēts maksājums - 5 eiro, ko maksā jaunie dzīvokļa iedzīvotāji) visu gadu, jo tā ir mana problēma un parāds! Vērsties pret mani tiesā viņa negrib. Viņa draud man un manai ģimenei (sieva un divi bērni) ne tikai ar morālo spiedienu (pa telefonu, soc.tīklos), bet arī ar fizisko vardarbību! Pirmkārt, es nesaprotu, kāpēc man jāmaksā maksājuma starpība? Otrkārt, es varu vērsties policijā ar iesniegumu par draudiem veselībai un dzīvībai? Paldies par atbildi!

A
atbild:
21. maijā, 2015

Šajā gadījumā nav nekāda strīda starp bijušo īrnieci un namīpašnieci. Runa ir par maksājumu, kas balstās uz fiziskās personas individuāli noslēgtu līgumu ar „Latvenergo” par maksāšanas kārtību, kurā paredzēts izlīdzinātais maksājums 17 eiro mēnesī. Ja īrnieks beidz īrēt dzīvokli, viņa pienākums ir vērsties pie elektroenerģijas piegādātāja un pārtraukt šo līgumu.

Savukārt nākamais īrnieks arī dodas uz „Latvenergo” un uz sava īres līguma pamata noslēdz citu līgumu par elektroenerģijas piegādi uz sava vārda, vienlaikus izvēloties maksāšanas kārtību. Piemēram, iepriekšējo izlīdzināto maksājumu 17 eiro nomainot uz 5 eiro mēnesī. Ja „Latvenergo” nepiekrīt, tad var maksāt pēc skaitītāja rādījuma. Tādējādi visas problēmas būtu atrisinātas, un mājas īpašniekam tur nav nekādas daļas.

Ja šīs lietas nolaidības vai nezināšanas dēļ nav sakārtotas, tik un tā nevar būt runas par jebkādu parādu – ja īrnieks sākotnēji ir maksājis 17 eiro, tad, iespējams, viņš ir jau samaksājis vairāk, nekā faktiski patērējis, un jāveic pārrēķins.  Līgumsaistības ar „Latvenergo” jāsakārto iespējami ātrāk.

Ja namīpašniece izsaka draudus, patiešām ir jāvēršas Valsts policijā ar iesniegumu.

 
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas