E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7153
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Nepieciešamos izmeklējumus noteiks ģimenes ārsts

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. maijā, 2015
Agnese

Labdien! Šobrīd esmu darba meklētāja, nestrādāju jau no pagājušā gada beigām, šā gada februārī beidzās sanitārā grāmatiņa un laikus neaizgāju pie ģimenes ārsta. Vēlos uzzināt, kādas pārbaudes man jāveic, lai to atjaunotu? Saprotu, ka man jāveic arī pirmreizējā, ja neesmu laikus apmeklējusi ārstu? Strādāšu tirdzniecībā. Paldies!

A
atbild:
25. maijā, 2015
Veselības inspekcija
Agnese Gusarova, Komunikācijas nodaļas vadītāja

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr.494 „Noteikumi par darbiem, kas saistīti ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuros nodarbinātās personas tiek pakļautas obligātajām veselības pārbaudēm” 3.punktam, darbinieka pirmreizējo un obligātās periodiskās veselības pārbaudes veic ģimenes ārsts, ievērojot šo noteikumu 1.pielikumā noteiktās prasības, un sniedz (nesniedz) atļauju darbiniekam strādāt norādītajā amatā, par to izdarot ierakstu personas medicīniskajā grāmatiņā.

Ja darbinieks maina darbavietu un nepieciešamais obligāto veselības pārbaužu apjoms atbilst iepriekš veiktajām, kārtējo pārbaudi var veikt, ievērojot šo noteikumu 1.pielikumā noteikto obligāto periodisko veselības pārbaužu biežumu. Šajā gadījumā ir jāvēršas pie ģimenes ārsta, kas atbilstoši Jūsu darba specifikai noteiks, kādas veselības pārbaudes ir jāveic.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 46 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas