E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7052
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Pabalsta saņemšanai jāraksta iesniegums iestādes vadītājam

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. aprīlī, 2015
aija strazdina

Labdien, man tāds jautājums: es strādāju valsts skolā par apkopēju un man ir nomirusi mamma. Vai man pienākas vienreizējais bēru pabalsts no darbavietas? Paldies.

A
atbild:
27. aprīlī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 2.pants nosaka, ka likums attiecas arī uz valsts un pašvaldību institūciju amatpersonām un darbiniekiem. Jūs likuma izpratnē esat darbinieks.

Likuma 20.pantā ir noteikts, ka darbiniekam izmaksā pabalstu sakarā ar ģimenes locekļa (laulātā, bērna, vecāku, vecvecāku, adoptētāja vai adoptētā, brāļa vai māsas) vai apgādājamā nāvi ne vairāk kā vienas minimālās mēneša darba algas apmērā.

Lai darbinieks saņemtu pabalstu sakarā ar ģimenes locekļa (laulātais, bērni, vecāki, vecvecāki, adoptētāji un adoptētie, brāļi un māsas) vai apgādājamā nāvi, tas gada laikā pēc ģimenes locekļa vai apgādājamā nāves iesniedz attiecīgās institūcijas vadītājam vai viņa pilnvarotai amatpersonai iesniegumu par pabalsta piešķiršanu. Kopā ar iesniegumu iesniedzama arī  miršanas apliecības kopija, kā arī radniecību apliecinoša dokumenta kopija, uzrādot oriģinālu.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas