E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7051
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Satiksme

Auto kā „pārkāpuma priekšmets”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. aprīlī, 2015
Modris

Mums bija bēres. Es ātrumā paņēmu sievas auto, dzērumā autovadītāju tiesību man nav. Automašīna uz sievas vārda. Noskrēju no ceļa un ieskrēju vecā pamestā kūtī, sadauzīju mašīnai vienu sānu, un pats sadauzīju galvu, vairāk neviens cietušais un sūdzības nav. Kāds izsauca ātro palīdzību, ātrā palīdzība policiju, viens policists ar mani ātrajā palīdzībā, otrs gaidīja, kad sieva mana atbrauks, mani ved uz Rīgas slimnīcu, tikmēr otrs manu sievu pratina sava automašīnā. Policists ne uz vienu manas sievas jautājumu nezināja atbildi, pat priekšā nestādījās, arī uz jautājumu, vai mana sieva, mašīnas īpašniece, drīkst dzīt mašīnu uz mājām, policists atbildēja – nezinu, nezinu, pēc sievas teiktā, it kā gaidīja kādu eiro zīmīti. Pa cik mums bēres ir, naudas nav, sieva neko viņam nevarēja iedot, tā viņš atkal zvanījās riņķī, ko darīt, beigās izsaucis treileri. Arī uz sievas uzdoto jautājumu, ka uzrakstīts nepareizi, uz kuru pusi es braucis, viņš atbildējis, kāda starpība. Man jautājums, ja sieva nav pie vainas, kamdēļ viņai bija jāatņem automašīna un jāved uz policijas stāvlaukumu? Ja īpašniece ir mana sieva. Lai soda mani. Un kas man ir par braukšanu dzērumā bez autovadītāja apliecības, jo man apliecību atņēma arī par braukšanu dzērumā uz gadu. Bet tas bija gadus 7 atpakaļ. Kā mums rīkoties, kad šādi policija strādā?

A
atbild:
30. aprīlī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Valsts policija
Ilze Jurēvica, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

Par transportlīdzekļa vadīšanu dzērumā, ja iepriekš jau atņemtas vadīšanas tiesības par šādu  pārkāpumu, pienākas bargs sods. Krimināllikuma 262.pants „Transportlīdzekļa vadīšana alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē”:

„(2) Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.”

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ilze Jurēvica LV portālam skaidro: „Atbilstoši LAPK 257.pantam par mantu un dokumentu izņemšanu un uzglabāšanu, policijai ir tiesības šim vadītājam noņemt automašīnu - kā mantu, kas ir pārkāpuma priekšmets un izmantota pārkāpuma konstatācijas brīdī.”

Ja neesat apmierināts ar policijas darbu, Jums ir iespējas rakstīt sūdzību Valsts policijai (VP). Sīkāka informācija, kā tas darāms, atrodama VP mājaslapā sadaļā „Sūdzības”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas