E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7040
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Rota vīruss bērnudārzā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. aprīlī, 2015
Līga

Sveicināti! Pirmsskolas bērnu grupiņā ir noteikta rota vīrusa karantīna. Ir bijis viens slimības gadījums un bērns tika hospitalizēts un uzstādīta diagnoze "Rota vīruss. Kādi pasākumi pirmskolai būtu jāveic, lai slimība neizplatītos tālāk? Uz doto brīdi pie grupiņas ir izlikta informācija, ka esot karantīna, bet netiek pieprasīta ne izziņa par bērnu veselības stāvokli, kā arī vecāki nav aicināti veikt nekādus drošības pasākumus un grupiņā tiek uzņemti visi bērni. Kādai ir jābūt rīcībai šinī situācijā un kur griezties, ja nekas vairāk kā par "zīmīti" pie durvīm netiek darīts, turklāt bērnudārzā ik mēnesi ir dažādu vīrusu uzliesmojumi. Situācija norisinās Rīgas pašvaldības bērnudārzā.

A
atbild:
28. maijā, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls
Rīgas dome
Indra Vilde, Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, iepazīstoties ar Jūsu jautājumu, sniedza šādu atbildi: “Spriežot pēc aprakstītās situācijas, bērnudārza darbinieki visu ir izdarījuši atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam. Proti, iestādei vecāki ir jāinformē par to, ka ir konstatēts Rota vīrusa infekcijas gadījums, un ir noteikts novērošanas režīms.

Informēt vecākus var mutiski un arī izliekot informāciju vecākiem redzamā vietā. Iestāde šādos gadījumos neuzņem jaunus bērnus, kā arī informē par šo situāciju arī bērnu, kuri kādu iemeslu dēļ (slimojuši) bijuši mājās, vecākus. Vecāku ziņā paliek lēmums, vai bērnu vest šajā laikā uz bērnudārzu vai ne. Tāpat iestāde sazinās ar Slimības profilakses kontroles centru, un tur strādājošie epidemiologi sniedz ieteikumus, kas jādara iestādei šādos gadījumos (tas ir epidemiologu un bērnudārza darbinieku profesionālās darbības kompetencē), ko bērnudārzs arī dara.”

Par higiēnas prasībām pirmsskolas izglītības iestādē gadījumos, kad ir aizdomas par apslimušu bērnu, sīkāk izklāstīts LV portāla skaidrojumā “Apslimušus bērnus bērnudārzs turpmāk var atteikties uzņemt”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas