E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6985
Lasīšanai: 2 minūtes

Par rēķiniem klātienē jārunā ar apsaimniekotāju

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. aprīlī, 2015
Nellija Ritiņa

Labrīt! Man Blīdenē ir dzīvoklis, kurā neviens nedzīvo, tikai kādreiz es aizbraucu paskatīties, kā tur ir. Katru mēnesi 25.datumā nosūtu uz norēķina grupu Brocēni ūdens skaitītāja rādījumu, bet tagad man atsūtīja e-pastu, ka martā nav saņemts rēķins, bet es nosūtīju uz e-pastu. Sadaļā aizsūtītās vēstules man ir kopija, ko es nosūtīju uz Brocēniem, bet norēķina grupa klusē. Galvenā ekonomiste paskaidroja, ka nav nosūtīts un ar LR likumu, ja nav nosūtīts, tad jāmaksā. Bet es nosūtīju. Un esot pagrabā veikti remontdarbi, protams, ka man jāsamaksā par to, bet netika man paskaidrots, par ko tas ir, bet maksājums man tika atsūtīts kā ūdens skaitītāja neparādītais rādījums.

A
atbild:
29. aprīlī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Katrā ziņā vienīgais loģiskais risinājums šādā gadījumā, iepriekš sazinoties ar mājas apsaimniekotāju, ir doties pie viņa uz pārrunām, līdzi ņemot visus dokumentus, kas apliecina maksājumus un pierāda Jūsu taisnību. Pie viena tiksiet skaidrībā par rēķiniem un tajos iekļautajām summām. Citu padomu faktiski nav iespējams dot.

No rakstītā īsti nav saprotams par rēķiniem, taču, ja tie apmaksāti internetā, ir pieejams elektronisks maksājuma apliecinājums, ko varat nosūtīt atkārtoti pa e-pastu, pārliecinoties, ka tas ir saņemts, vai arī bankas apliecinātu izdruku nosūtīt pa pastu ierakstītā vēstulē vai nogādāt personiski.

Par mājai nepieciešamajiem remontiem dzīvokļa īpašniekam jāmaksā arī tad, ja dzīvoklī neviens nedzīvo, jo viņa pienākums ir rūpēties ne tikai par savu atsevišķo īpašumu, bet arī par kopīpašuma daļu (Dzīvokļa īpašuma likuma 4.pants, 10.pants).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas