E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6950
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai notārs var izpaust mantojuma saņēmēja vārdu?

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. aprīlī, 2015
Zane

Labdien. Kāda veida prasības pieteikums ir jāsniedz tiesā, lai notārs varētu izpaust mantojuma saņēmēja vārdu, jo mantojuma saņēmējs nereģistrē savas tiesības zemesgrāmatā?

A
atbild:
17. aprīlī, 2015
Agnese Ērgle
LV portāls
Latvijas Notariāts
Dagne Rušeniece, zvērināta notāra palīdze

Zvērināta notāra palīdze Dagne Rušeniece atbild: „Notariāta likuma 104.pantā ir noteikts, ka „notariālo aktu grāmatas izrakstus zvērināts notārs izdod notariālā akta dalībniekam vai viņa pārstāvjiem, mantiniekiem un tiesību pēcniekiem, izņemot gadījumus, kad notariālajā aktā paredzēts aizliegums saņemt izrakstu bez citu notariālā akta dalībnieku piekrišanas vai noteikta cita kārtība izrakstu saņemšanai.

Notariālo aktu grāmatas izdod arī citām personām, kurām notariālajā aktā piešķirtas tiesības tos saņemt, vai šo personu pārstāvjiem, mantiniekiem un tiesību pēcniekiem, bet visām pārējām personām – vienīgi ar apgabaltiesas priekšsēdētāja atļauju”.”

Tātad, lai Jūs saņemtu informāciju no mantojuma lietas, Jums attiecīgās apgabaltiesas priekšsēdētājam ir jāprasa atļauja šādu informāciju saņemt. Tikai tad, kad apgabaltiesas priekšsēdētājs būs atļāvis notāram izsniegt informāciju no mantojuma lietas, notārs Jums šo informāciju izpaudīs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas