E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6928
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Īslaicīgu prombūtni nosaka uzņēmuma iekšējos darba kārtības noteikumos

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. aprīlī, 2015
sanita

Labdien! Līdz ar 2015.gada janvāri ir stājušās spēkā daudzas izmaiņas Darba likumā; vēlējos tomēr atrast atbildi uz 147.panta papildinājumu, kurā darbiniekam ir tiesības uz īslaicīgu prombūtni, ja ir saslimis bērns. Ir jāinformē darba devējs. Tomēr es vēlētos uzzināt, kā to datēt, vai ir nepieciešams rakstisks pieprasījums, rakstisks pierādījums, ka darbinieks ir tiešām bijis pie ārsta ar bērnu un nevis uz Zooloģisko dārzu? Kā noteikt, cik ilgi skaitās īslaicīga prombūtne - 1..2..3.. stundas?

A
atbild:
17. aprīlī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Minētais 147.pants darba likumā ir bijis arī iepriekš. Šogad to papildināja ar tiesībām uz īslaicīgu prombūtni bērna saslimšanas dēļ. Taču ne Darba likumā, ne citos tiesību aktos nav noteikts, kāds ir īslaicīgas prombūtnes optimālais apmērs.

Tādējādi  darba devēja informēšana par īslaicīgu prombūtni un tās ietvariem (cik stundas  ir īslaicīga prombūtne un kā notiek darba devēja informēšana) ir katras darbavietas iekšējās kārtības noteikumu jautājums.  Taču, pat ja ir noteiktas kopējās vadlīnijas, jārēķinās, ka katrs gadījums ir jāvērtē individuāli.

Ja, piemēram, bērns ir vests pie ārsta, darbiniekam par apliecinājumu tam ir tiesības ārstam prasīt izsniegt slimības lapu B.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas