E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6905
Lasīšanai: 2 minūtes

Kamēr īres līgums nav pārtraukts, īres attiecības ir spēkā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. aprīlī, 2015
Irena

Mājas īpašniece veic kapitālo remontu, neierādot man citu dzīvojamo telpu, lai gan tiesa bija atzinusi, ka palikušajiem īrniekiem jāierāda cita dzīvojama telpa. Mana rinda pašvaldības dzīvokļa saņemšanai nav pienākusi. Slimoju ar bronhiālo astmu. Kapitālā remonta laikā nokļuvu slimnīcā, pēc laika man vēl bija operācija. Kopš saslimu, dzīvoklī nedzīvoju, jo tas bija kaitīgi manai veselībai. Mēbeles palika dzīvoklī, jo nebija, kur novietot. Pašvaldība man piešķīra dzīvokli. Īpašniece apliecināja, ka pret mani nav pretenziju. Tagad īpašniece man pieprasa samaksāt īres maksu un par kom. pakalpojumiem, kurus neizmantoju. Vai viņai ir tiesības pieprasīt no manis šo maksu?

A
atbild:
21. maijā, 2015

Nama īpašniecei ir tiesības pieprasīt īres maksu par laikposmu, kad īrniece savā dzīvoklī nedzīvoja, glabāja tur mantas, jo īres līgums nebija pārtraukts. Saskaņā ar likumu „Par dzīvojamo telpu īri” konkrētā telpa skaitās izīrēta neatkarīgi no tā, vai īrnieks tajā dzīvo vai nedzīvo, izmanto šīs telpas tikai kā noliktavu tik ilgi, kamēr ir spēkā īres līgums. Ja mājas īpašniece atzina, ka viņai nav nekādu pretenziju – šo vienošanos vajadzēja noslēgt rakstveidā.

No jautājumā ietvertās informācijas saprotams, ka tā bijusi tikai mutiska vienošanās, kas nav nekādā veidā pierādāma. Turklāt apliecinājums, ka nav pretenziju, var nozīmēt arī to, ka saimniecei nav iebildumu pret īrēto telpu tehnisko stāvokli, bet ne par maksājumu apmēru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas