E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6891
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesas paziņojums par laulības šķiršanu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. aprīlī, 2015
Laila

Cik ilgā laika posmā no tā brīža, kad otra puse ir iesniegusi pieteikumu laulības šķiršanai, ir jāsaņem ierakstītā vēstule no tiesas? Vai otrai pusei par šāda pieteikuma iesniegšanu ir jāziņo bijušajam laulātajam (tai personai, ar kuru taisās šķirties)? Ko darīt tajā gadījumā un kas tad notiek, ja šādu ierakstīto vēstuli nesaņem? Kur var uzzināt par to, ka otra puse šādu pieteikumu (laulības šķiršana) ir iesniegusi?

A
atbild:
15. aprīlī, 2015

Pēc prasības pieteikuma iesniegšanas tiesā tiesnesim septiņu dienu laikā ir jāpieņem lēmums par tiesvedības ierosināšanu, ja prasības pieteikums un tam pievienotie dokumenti atbilst likuma prasībām. Pēc lietas ierosināšanas tiesa nekavējoties prasības pieteikumu un tam pievienotos dokumentu norakstus nosūta atbildētājam ierakstītā pasta sūtījumā. Pašam prasītājam nekādas darbības paziņošanā nav jāveic. Ja ierakstītā vēstule nav saņemta, visticamāk, ka arī lieta nav ierosināta.

Visas tiesas darbojas Tiesu informatīvajā sistēmā, kur tiek reģistrētas visas lietas. Tādējādi, ja ir vēlme pārliecināties, vai tiešām lieta nav ierosināta, var doties uz piekritīgo tiesu (prasība ceļama pēc atbildētāja deklarētās dzīvesvietas) un tur attiecīgi to noskaidrot.

Informāciju no Tiesu informatīvās sistēmas (par uzsāktajām tiesvedībām) persona var saņemt arī Tiesu administrācijā (Ūnijas ielā 8 k-9, Rīgā).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas