E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6883
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par pabalstiem vecākiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2015
Inga

Labdien! Vēlos uzzināt, kur jāiet kārtot vientuļās mātes pabalstam, un kādi dokumenti ir vajadzīgi?

A
atbild:
13. aprīlī, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Latvijā nav noteikts īpašs statuss bērnu vecākiem, kuri audzina bērnus vieni paši, līdz ar to nav kāda īpaša atbalsta vientuļām māmiņām. Jums pienākas tāds pats valsts atbalsts kā jebkurai ģimenei ar bērniem. Pēc bērna piedzimšanas vairākus pabalstus maksā Valsts sociālā apdrošināšanas aģentūra. Informācija par tiem atrodama VSAA mājaslapā.

Māmiņai ir tiesības saņemt uzturlīdzekļus no bērna tēva. Ja ar bērna tēvu nav iespējams vienoties par uzturlīdzekļiem, Jums ir tiesības sniegt prasību tiesā. Ja pēc tiesas nolēmuma uzturlīdzekļu piedziņa no tēva nav iespējama vai netiek piedzīta pilnā apmērā, Jūs varat vērsties Uzturlīdzekļu garantiju fondā, kas, pamatojoties uz Jūsu iesniegumu, tiesas nolēmuma norakstu par uzturlīdzekļu piešķiršanu un zvērināta tiesu izpildītāja izziņu par to, ka uzturlīdzekļu piedziņa no parādnieka nav iespējama, izmaksās garantētos uzturlīdzekļus no fonda līdzekļiem.

Ja Jums ar bērnu ir slikti materiālie apstākļi, pēc palīdzības var vērsties savas pašvaldības sociālajā dienestā, kura darbinieki, izvērtējot Jūsu ģimenes ienākumus, var piešķirt sociālos pabalstus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas