E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6864
Lasīšanai: 2 minūtes

Par nekustamā īpašuma pirkšanas pārdošanas līguma likumību

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
31. martā, 2015
Daiga

Labdien! Vēlos uzdot šādu jautājumu: manai mammai piederēja īpašumā dzīvoklis, kuru mazdēls ir nopircis 85 reizes lētāk nekā tā kadastrālā vērtība. Esam mammai trīs mantinieki - bērni, kuriem par šādu darījumu netika paziņots. Mamma ir vecs, slims cilvēks un slimības ietekmē dažreiz rīkojas neadekvāti. Uzskatām, ka mazdēls šo dzīvokli ir izmānījis ar viltu, jo mamma pati saka, ka nezina, kāpēc tā rīkojusies, un saka, ka esot apzagta un apmānīta. Ir arī šādas sarunas ieraksts ar mammu. Kā jārīkojas mums (tiešajiem mantiniekiem) un cik likumīgs ir šādā veidā veikts darījums - pirkuma līgums? Paldies par atbildi.   

A
atbild:
01. aprīlī, 2015
Agnese Ērgle
LV portāls
Latvijas Notariāts
Dita Reliņa, Zvērinātu notāru padomes Juridiskās nodaļas vadītāja

Latvijas Zvērinātu notāru padomes Juridiskās nodaļas vadītāja Dita Reliņa skaidro: „Šobrīd nav pamata uzskatīt, ka noslēgtais līgums ir nelikumīgs. Ja pati pārdevēja apgalvo, ka nav sapratusi savas rīcības sekas, viņai jāvēršas tiesā ar prasību par noslēgtā darījuma atcelšanu.

Bērniem nav likumisku tiesību šādu prasību celt, to var darīt tikai pati pārdevēja. Ja veselības stāvoklis liedz pašai savas intereses tiesā aizstāvēt, viņa var pilnvarot to darīt kādu no bērniem. Pilnvarai jābūt notariāli apliecinātai.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas