E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6857
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Satiksme

„Rīgas satiksme”: konkrētai atbildei nepieciešamas sīkākas ziņas

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
31. martā, 2015
J.Berzins

Labdien, marta sākumā man trolejbusā Rīgā, pārvietojoties ar derīgu un braucienam reģistrētu braukšanas dokumentu (braukšanas dokumenta derīgums pēc tam tika pārbaudīts policijas darbinieku klātbūtnē), notika incidents, kurā vīrietis, kurš uzdevās par RS darbinieku, pielietojot fizisku spēku, man liedza izkāpt pieturā, kurā es biju paredzējis izkāpt, jo bija sazvanījies ar pašvaldības policijas ekipāžu, kas gaidīja pāris pieturas tālāk un "korķu" dēļ nevarēja ierasties. RS darbinieks (bez apsardzes vai policijas klātbūtnes) mani faktiski saņēma ķīlniekos un 2 pieturas veda pie policijas. Izkāpjot pieturā Nīcgales ielā, es sniedzu liecību par šo pašvaldības policijas darbiniekiem, kuri identificēja konfliktā iesaistītās puses, dokumentēja liecības un ieteica griezties Valsts policijā saistībā ar šo nodarījumu. Lūdzu izvērtējumu šai situācijai - vai ir noticis manu tiesību pārkāpums? Vai RS darbiniekam bija tiesības šādi rīkoties?

A
atbild:
16. aprīlī, 2015
SIA "Rīgas satiksme"
Viktors Zaķis, preses sekretārs

Detalizētas lietas izskatīšanai būtu nepieciešams aptuvenais biļešu pārbaudes laiks, datums, e-talona sērijas numurs.

Kontroles daļa līdzīgu gadījumu ir reģistrējusi 03.03.2015., kad transporta biļešu kontrolieri strādāja ar Rīgas pašvaldības policiju. Darbinieki veica maršruta kontroli Centrālā stacija-A.Čaka iela-Dzelzavas iela. Pkst. 18.33 pieturvietā "Pērnavas iela" virzienā no centra puses tika veikta pārbaude 23.maršruta trolejbusā (borta Nr.24029). Transportlīdzeklī tika konstatēts pasažieris, kuram, pēc viņa teiktā, esot reģistrēts brauciens, bet transporta biļešu kontrolieriem neko neuzrādīs, ka visu nepieciešamo uzrādīs tikai policijas klātbūtnē.

Kontrolieri sazvanījās ar policijas brigādi un vienojās, ka tiksies pieturvietā "Nīcgales iela". Pēc brīža pasažieris piecēlās un vēlējās izkāpt no braucoša transportlīdzekļa un mēģināja kontrolieri pagrūst malā,  bet tas viņam neizdevās, jo kontrolieris stingri turējās pie roktura. Pēc brīža pasažieris izvilka telefonu un sāka filmēt un provocēt kontrolierus, centās atkārtoti kontrolieri pagrūst. Piebraucot pie pieturvietas "Nīcgales iela", kontrolieri lūdza pasažieri izkāpt, bet viņš uzreiz apsēdās.

Tikai pēc policijas lūguma pasažieris izkāpa no transportlīdzekļa un uzrādīja reģistrēto e-talonu, kas patiešām bija reģistrēts šajā transportlīdzeklī. Pasažieris sāka sūdzēties policijas darbiniekiem, ka kontrolieri esot ierobežojuši kustības brīvību transportlīdzeklī, kaut gan pasažieris mēģināja vairākkārt pagrūst kontrolieri un neuzrādīja savu braukšanas biļeti. Pasažieris solījās savu nofilmēto materiālu ievietot interneta vietnē un transporta biļešu kontrolierus padarīt „slavenus”. Pēc liecību sniegšanas policijas darbiniekiem pasažieris tika palaists, un plkst.19.30 kontrolieri atsāka savu darbu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas