E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6814
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
3
3

Pienākums kompensēt nekustamā īpašuma nodokli atcelts ar likumu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. martā, 2015
Kristīna

Labdien! Jautājums par piespiedu nomu privātmājai. Privatizēta privātmāja atrodas uz fiziskai personai piederošas zemes. Zemes nomas maksa 6% no kadastrālās vērtības. Sakiet, lūdzu, vai zemes īpašnieks ir tiesīgs papildus prasīt kompensēt nekustamā īpašuma nodokli 1,5% apmērā? Un iekļaut šo kā atsevišķu punktu līgumā? Kas notiek, ja nepiekrītu līguma noteikumiem? Ļoti ceru uz Jūsu atbildi.

A
atbild:
30. martā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Piespiedu nomas situācijā no šā gada vairs nevajag kompensēt nekustamā īpašuma nodokli par zemi mājai, kas atrodas uz citam īpašniekam piederošas zemes. To paredz grozījumi likuma „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” 54.panta otrajā daļā, no kuras izslēgts teikums „Privatizētā dzīvokļa un mākslinieka darbnīcas īpašnieks kompensē zemes īpašniekam nekustamā īpašuma nodokļa par zemi maksājumu”.

Tādējādi likums tagad paredz: zemes gabala nomas maksu nosaka, pusēm rakstveidā vienojoties. Ja puses nevar vienoties, zemes gabala nomas maksa privatizētā dzīvokļa un mākslinieka darbnīcas īpašniekam nosakāma 6 procenti gadā no zemes kadastrālās vērtības.

Jums nav jāpiekrīt līgumā iekļautai jaunai prasībai kompensēt nodokļa maksājumu, jo šis iepriekš ar likumu noteiktais pienākums ar likumu ir arī atcelts.

Par nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu zemes piespiedu nomas situācijā varat izlasīt e-konsultācijā „Likums atceļ zemes nomnieka pienākumu kompensēt nekustamā īpašuma nodokli” .

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas