E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6761
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par parādu piedzinēja saziņu ar parādnieku

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. martā, 2015
Žanete Zlidne

SIA „Paus Konsults” piedzen no manis parādu, kas ir 7,12 eiro liels. Ar atgūšanas izdevumiem un procentiem kopā jau 14,33 eiro. Uzreiz samaksāt nevarēju, un pēc mēneša man pazvanīja un pateica, ka pie summas 14,33 eiro nākuši klāt vēl 10 eiro. Nekādu vēstuli ar izmaiņām nesūtīja, tāpēc nomaksāju to, kas bija -14,33. Saņēmu vēl vienu telefona zvanu, ka manas saistības vēl nav beigušās, kamēr nav nomaksāti vēl 10 eiro. Vai viņi drīkst bez vēstules starpniecības pieprasīt naudu, un vai ir kādi parādu "griesti" pie tik mazas parāda summas?

A
atbild:
24. martā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Kreditors vai parāda piedzinējs ar parādnieku sazinās, izmantojot tos saziņas līdzekļus un kontaktinformāciju, kas norādīta kreditora un parādnieka noslēgtajā tiesiskajā darījumā, tātad – savstarpējā līgumā norādītais telefona numurs un elektroniskais pasts vai pasta adrese. Ja parādnieks nav sasniedzams, izmantojot šos saziņas līdzekļus un kontaktinformāciju, vai ja to ir lūdzis pats parādnieks, kreditors un parāda atgūšanas pakalpojuma sniedzējs ir tiesīgs izmantot kontaktinformāciju, kas tam ir kļuvusi zināma vai iepriekšējās sadarbības laikā izmantota saziņai ar parādnieku.

Ja esat vilcinājusies ar parāda samaksāšanu, bija jāsazinās ar parādu piedzinēju, lai noskaidrotu, vai novēlotas rēķina apmaksas dēļ nav izveidojušies papildu izdevumi. Lai noskaidrotu, kāds ir pamatojums jaunajai parāda summai, jāsazinās ar SIA „Paus Konsults”. Uzņēmuma mājaslapā ir informācija arī par sūdzību izskatīšanas kārtību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas