E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6722
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Nosacīta soda izciešanas laikā jācenšas uzvesties nevainojami

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. martā, 2015
Monta

Labdien. Man arī ir jautājums par nosacīti notiesāto, kurš izdarījis jaunu noziedzīgu nodarījumu. Saprotu to, ka soda izciešana ir brīvības atņemšana. Bet vai cilvēkam, kuram ir darbs patstāvīgs, nevienu citu pārkāpumu, noziedzīgu nodarījumu nav izdarījis gada laikā un vairāk, ir kredīti, alimenta maksājumi. Tad tos neņem vērā kā mīkstinošus vainas apstākļus? Un kā var nelikt izciest cietumsodu cilvēkam, kurš ir atkārtoti izdarījis noziegumu, sēžoties pie stūres alkohola reibumā, ja cilvēks alkohola reibumā pie stūres ir bīstamāks nekā cilvēks vienkārši bez psihotropisko vielu ietekmes. Kur šeit ir taisnība?

A
atbild:
25. martā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Krimināllikuma (KL) 55.panta „Nosacīta notiesāšana” desmitā daļa: „Ja nosacīti notiesātais pārbaudes laikā izdara jaunu noziedzīgu nodarījumu, viņam piespriestais sods ir izpildāms un tiesa nosaka sodu saskaņā ar šā likuma 51. un 52.pantā paredzētajiem noteikumiem.”

Šajā reizē alimenti un kredīta maksājumi diez vai būs nozīmīgi apstākļi, lai cilvēkam tiesa nenolemtu brīvības atņemšanas sodu likumā paredzētajā kārtībā. Ja cilvēks ir nosacīti notiesāts, viņam ļoti jāuzmanās un jācenšas, lai neizdarītu jaunu pārkāpumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas