E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6706
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Vispirms jānosaka paternitāte

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. martā, 2015
ritvars

Labdien. Man ir 2 bērni, dzimusi un reģistrēti Lielbritānijā, Latvijas pilsoņi. Es, tēvs, neesmu ierakstīts Lielbritānijas bērnu dzimšanas apliecībā. Aptuveni gadu atpakaļ atbraucām uz Latviju un pašķīrāmies. Tagad, viņasprāt, maksāju nepietiekamu uzturnaudu (maksāju 240 eiro) un liedz tikties ar bērniem. Vai varu griezties tiesā, lai nosaka saskarsmes tiesības ar bērnu? Vai bērnu māte jāpierunā doties uz Lielbritāniju un tur visu nokārtot? Paldies.

A
atbild:
01. aprīlī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

No situācijas izklāsta saprotams, ka neesat ierakstīts bērnu dzimšanas apliecībās kā bērnu tēvs, līdz ar to, kamēr nav oficiāli noteikta bērnu paternitāte, bērna mātei nav juridiska pamata no Jums prasīt uzturlīdzekļus, tāpat arī Jums nav pamata sniegt prasību tiesā noteikt saskarsmes tiesības ar bērniem.

No tā izriet, ka pirmais jautājums, kas būtu jāatrisina, ir paternitātes noteikšana. Tā kā bērnu dzimšanas fakts ir reģistrēts citas valsts kompetentā iestādē, Latvija dzimšanas reģistra papildinājumu izdarīt nevar. Tāpēc Jums jāvēršas attiecīgā Lielbritānijas iestādē, kur tika reģistrēts bērnu dzimšanas fakts un izdotas dzimšanas apliecības. Tur arī varēsiet noskaidrot, kāda ir paternitātes noteikšanas kārtība Lielbritānijā.

Tālāk jau varēsiet griezties tiesā, lai noteiktu saskarsmes tiesību ar saviem bērniem izmantošanas kārtību. Ar tiesisko regulējumu Latvijā varat iepazīties e-konsultācijā „Par tiesas noteiktu saskarsmes tiesību izmantošanu”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas