E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6690
Lasīšanai: 2 minūtes
4
12
4
12

Video reģistratora ieraksts ir likumīgs pierādījums

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. martā, 2015
Girts

Vai var iesūdzēt tiesā, ja mani kantē mašīna, tad apstājas ceļam priekšā (ceļu nobloķējot), izkāpj un grib kauties (lamājas, sit pa manu mašīnu, neradot redzamus bojājumus, aicina izkāpt no mašīnas un sākt kaušanos). Konkrētajā situācijā es neizkāpu no mašīnas. Vēlos, lai agresīvā persona tiktu sodīta. Vai var prasīt morālo kaitējumu? Atgadījums notika 8.martā Brīvības un Kalpaka krustojums - vakarā ap 18.00 - 20.00. Vai videoreģistratora ieraksts būtu izmantojams tiesā? Vai kameru pie ēku sienām video materiāls būtu izmantojams tiesā? Reāli miesas bojājumi netika izdarīti, jo neizkāpu no mašīnas.

A
atbild:
10. martā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Valsts policija
Ilze Jurēvica, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste
Latvijas Profesionālo autoskolu federācija
Ēriks Griģis, valdes priekšsēdētājs

Satiksmes drošības eksperts, Latvijas Profesionālo autoskolu federācijas valdes priekšsēdētājs Ēriks Griģis skaidro, ka visi video uzņēmumi (tostarp video reģistratora ieraksts) ir izmantojami kā pierādījumi Valsts policijā (VP) un tiesā. Viņš iesaka vispirms vērsties ar iesniegumu VP un tad ar prasības pieteikumu tiesā, jo šo pirmo posmu nav iespējams apiet.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ilze Jurēvica iesaka: „Jūs varat vērsties VP ar iesniegumu par šo gadījumu, iesniegumā norādot arī to, ka video reģistratorā ir fiksēts konkrētais nodarījums (tas var kalpot kā pierādījums).
Iesniegumu var iesniegt elektroniski vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā Latvija.lv vai klātienē tuvākajā VP iecirknī.”

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas