E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6644
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Personai var būt vairākas invaliditātes grupas un apliecības

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2015
dainis

3.grupas redzes invalīds (uz mūžu) saslimst ar nerviem un tiek nosūtīts uz DEĀK, tur piešķir 3.grupu. Bet piešķir vēl vienu grāmatiņu par 3.grupu. Zvanu, rakstu uz visām iestādēm - man saka, ka tā var būt! Ja pazaudēšu kāju vai roku, tad man būs vēl viena 3.grupa? Lūdzu, izskaidrojiet, jo trūkst padoma!

A
atbild:
25. martā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas vadītāja vietnieks Māris Andersons informē: „Personai var būt noteiktas vairākas invaliditātes grupas atkarībā no invaliditātes cēloņa vai funkcionālajiem ierobežojumiem.”

Invaliditātes likums nosaka: personai, kurai noteikta invaliditāte, izsniedz invaliditāti apliecinošu dokumentu. Dokumenta paraugu, izsniegšanas un uzskaites kārtību reglamentē Ministru kabinets.

Ministru kabineta 2012.gada 26.jūnija noteikumi Nr.450 „Noteikumi par invaliditāti apliecinoša dokumenta paraugu, dokumenta izsniegšanas un uzskaites kārtību” paredz:

  • personai, kurai invaliditāte noteikta uz laiku, apliecības derīguma termiņš ir datums, līdz kuram personai noteikta invaliditāte;
  • personai, kurai invaliditāte noteikta bez atkārtota ekspertīzes termiņa (uz mūžu), izsniegtās apliecības derīguma termiņš ir 10 gadu.

Invaliditātes apliecība ir stingrās uzskaites dokuments, un katra no tām tiek reģistrēta, tātad tiek piešķirts unikāls numurs. Apliecība ir laminēta, tajā ir iestrādāti pretviltošanas elementi un norādīts derīguma termiņš. Apliecībā nav paredzēts (un tas arī nav iespējams, nesabojājot dokumentu) ierakstīt vēl kādu atzīmi vai vēl kādu derīguma termiņu. Tāpēc Jums ir izsniegtas divas apliecības, katrā no tām, kā MK noteikumi prasa, ir norādīts apliecības derīguma termiņa sākuma un beigu datums.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas