E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6637
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1
1
1

Pieteikuma iesniegšana krūts protēzei

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2015
Vita

Valsts tehnisko palīglīdzekļu centram nosūtīju iesniegumu - pieteikumu uz krūts protēzi. Iesniegumam pievienoju ārsta slēdzienu skanētu ar uz atsevišķas lapas pievienotu uzrakstu „kopija pareiza”. Vārds, uzvārds, pers. kods, pilsēta, datums, ko savukārt parakstīju ar e-parakstu. Tad iesniegumu ar šo edoc vēlreiz parakstīju ar e-parakstu. Manu iesniegumu atteica pieņemt, jo ārstam arī savs slēdziens jāparakstot ar e-parakstu, es nevarot apliecināt kopiju. Jautājums - kā es varu iesniegt likumiski paredzēto iesniegumu šai iestādei, ja man jāpievieno iesniegumam ārsta atzinums? Kā jānoformē šāds iesniegums?

A
atbild:
09. aprīlī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Lai pieteiktos tehniskā palīglīdzekļa – krūts protēzes – saņemšanai, atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr.1474 „Tehnisko palīglīdzekļu noteikumi” 5.punktam Nacionālajā rehabilitācijas centrā „Vaivari”  nepieciešamos dokumentus (iesniegumu un ārstējošā ārsta atzinumu tehniskā palīglīdzekļa saņemšanai) persona iesniedz klātienē vai nosūta elektroniski atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu, vai nosūta pa pastu.

Kā LV portālam paskaidroja Vaivaru Tehnisko palīglīdzekļu centra (VTPC) administratore Ausma Freiberga, VTPC nepieņem elektroniski iesniegtus dokumentus, ja tie nav noformēti atbilstoši normatīvajiem aktiem. Pamatojoties uz Dokumentu juridiskā spēka likuma 6.panta 4.daļu, fiziskā persona var apliecināt tāda dokumenta atvasinājuma pareizību, kura autors ir šī persona.

Pēc VTPC ieskatiem, ja atzinumu tehniskā palīglīdzekļa saņemšanai ir izdevis ārsts, tad persona, kurai šis atzinums ir izdots, nevar apliecināt šī atvasinājuma pareizību ar savu elektronisko parakstu.

Līdz ar to, kā norāda VTPC pārstāve, šajā situācijā dokumentus, kuri nepieciešami tehniskā palīglīdzekļa saņemšanai, var iesniegt personiski vai nosūtīt pa pastu (parastā vai ierakstītā vēstulē) uz adresi: Vaivaru Tehnisko palīglīdzekļu centrs, Ventspils iela 53, Rīga, LV-1002. Ja centrā nav iespējams ierasties pašai, dokumentus Jūsu vietā uz VTPC var atgādāt arī cita persona.

Iesnieguma forma un papildu informācija atrodama NRC "Vaivari" mājaslapā

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas