E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6622
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Valsts apmaksātas rehabilitācijas saņemšanai nepieciešams nosūtījums

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2015
Lauma

Sveiki! Meitiņai 10 mēneši un viņa vēl nerāpo. Rehabilitologs nosūtīja mūs pie fizioterapeita uz masāžām un vingrošanu. Nu jau 10 reize būs pienākusi, un bērns vēl neprogresē. Rehabilitologs saka, ka jāturpina iet uz nodarbībām, bet pēc 10 reizes jāmaksā būs pašiem. Vai tiešām, ja speciālists konstatē, ka bērnam nepieciešamas šīs nodarbības, vienalga, pienākas tikai 10 valsts apmaksātās? Esmu neizpratnē!

A
atbild:
25. martā, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls
Nacionālais veselības dienests
Māra Āboliņa, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Rehabilitologs vai fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, kurš sniedz valsts apmaksātus medicīnas pakalpojumus (ir noslēgts līgums ar Nacionālo veselības dienestu), izvērtējot pacienta veselības stāvokli, ir tiesīgs nosūtīt pacientu valsts apmaksātas medicīniskās rehabilitācijas saņemšanai. Medicīniskās rehabilitācijas ietveros sniedzamo aprūpi un veicamās manipulācijas nosaka rehabilitologs vai fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, kas sagatavo pacienta medicīniskās rehabilitācijas plānu. 

Kā skaidro Nacionālā veselības dienesta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Māra Āboliņa, normatīvos aktos nav noteikts limits, cik fizioterapijas nodarbības vai masāžas bērnam apmaksā valsts. Ja rehabilitācijas ārsts ir izsniedzis nosūtījumu desmit fizioterapijas nodarbībām un uzskata, ka tās jāturpina, ārstam ir jāizsniedz jauns nosūtījums, uz kā pamata valsts var pakalpojumu apmaksāt.

Ja rodas jautājumi, kādus valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus varat saņemt, aicinām zvanīt uz Nacionālā veselības dienesta bezmaksas informatīvo tālruni 80001234  (darba dienās no plkst. 8.30 līdz 17.00) vai rakstīt uz e-pasta adresi info@vmnvd.gov.lv .

Ja izveidojusies situācija, ka ārstniecības iestāde, kura ir līgumattiecībās ar Nacionālo veselības dienestu, nepamatoti atsakās sniegt valsts apmaksātu pakalpojumu, ar sūdzību varat vērsties Veselības inspekcijā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas