E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6621
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Vajadzīga visu dzīvokļu īpašnieku piekrišana

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2015
Ansis Daugulis

Ja daudzdzīvokļu mājas piebrauktuve (pagalms) reizē arī autostāvvieta iedzīvotājiem atrodas uz mājai funkcionāli nepieciešamā un piesaistītā zemes gabala, kas pieder pašvaldībai, ceļa zīmes 532 "Stāvvieta"ar papildzīmi "Tikai ar caurlaidēm" uzstādīšanai vajadzīga visu dzīvokļu īpašnieku piekrišana jeb pietiek ar 51% plus viena balss?

A
atbild:
03. martā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Par ceļa zīmju uzstādīšanu daudzdzīvokļu mājai piegulošā teritorijā sīki izklāstīts LV portāla rakstā „Ceļa zīme privātā teritorijā - kad vieni savas tiesības apzinās, bet citi tās neņem vērā”.

Dzīvokļa īpašuma likuma16.panta otrās daļas 2.punkts nosaka: vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga pieņemt lēmumu par kopīpašumā esošās daļas lietošanas kārtības noteikšanu dzīvokļu īpašnieku starpā. Bet nākamajā pantā lasām, ka šo tiesību īstenošanai ir nepieciešama visu dzīvokļu īpašnieku piekrišana.

Ceļa zīmju uzstādīšana daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos vai kopīpašumā esošajā teritorijā ir jāsaskaņo ar valsts a/s "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes organizācijas pārvaldi, kas pieprasa visu kopīpašuma īpašnieku piekrišanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 100 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas