E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6604
Lasīšanai: 3 minūtes

Jāraksta iesniegums atbildīgajai iestādei

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. februārī, 2015
Katrina

Labdien, man pildot darba amata pienākumus, strādājot NMPD, pacienta transportēšanas laikā viņš man uzbruka, sāka žņaugt, bet rezultātā guvu tikai kakla mīksto audu saspiedumu. Pēc tam apmeklēju traumatologu, lai konstatē bojājumus (mīksto audu saspiedums kakla rajonā), ģimenes ārstu un psihologu (darba rehabilitācija). Tika ierosināta administratīvā lietvedība, par šo faktu tika pieņemts lēmums par administratīvās lietvedības izbeigšanu, vadoties pēc LAPK 239.panta 1.punkta. Vai tad uzbrucēju nekādi nevar saukt pie atbildības?

A
atbild:
03. martā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 167.2pants. Maznozīmīga miesas bojājuma tīša nodarīšana:

„Par maznozīmīga miesas bojājuma, tas ir, miesas bojājuma, kas izraisījis īslaicīgas, maznozīmīgas sekas, bet nav izraisījis veselības traucējumu vai vispārējo darbspēju zaudējumu, tīšu nodarīšanu —

uzliek naudas sodu no divsimt desmit līdz četrsimt trīsdesmit euro.

Par šā panta pirmajā daļā paredzēto pārkāpumu, ja tas izdarīts atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas vai ja tas izdarīts pret personu, ar kuru pārkāpējs ir pirmajā vai otrajā radniecības pakāpē, vai pret laulāto vai bijušo laulāto, vai pret personu, ar kuru pārkāpējs ir vai ir bijis nereģistrētās laulāto attiecībās, vai pret personu, ar kuru pārkāpējam ir kopīga (nedalīta) saimniecība, —

uzliek naudas sodu no četrsimt trīsdesmit līdz septiņsimt euro.”

LAPK gan ir arī 238.2pants „Atteikšanās uzsākt lietvedību administratīvo pārkāpumu lietās”, kur noteikts:

„Institūcija (amatpersona), kas pilnvarota izskatīt administratīvā pārkāpuma lietu, izskatījusi pieteikumu un citus materiālus par attiecīgo administratīvo pārkāpumu, var atteikties uzsākt lietvedību šā administratīvā pārkāpuma lietā, ja izdarītais pārkāpums atzīstams par maznozīmīgu.”

Tomēr no Jūsu rakstītā saprotams, ka pienākumu pildīšanas laikā Jums ir nodarīti maznozīmīgi miesas bojājumi.

Ja ir iegūti ārstu atzinumi, kas to apliecina, un nokārtotas visas nepieciešamās formalitātes, lai ierosinātu lietu par administratīvo pārkāpumu, Jūsu rakstītais vedina domāt, ka nebūtu pamata pēc LAPK 239.panta pirmās daļas pieņemt lēmumu par iesāktās lietvedības izbeigšanu administratīvā pārkāpuma sastāva trūkuma dēļ.

Lēmumā par lietvedības izbeigšanu noteikti ir norādīta institūcija un atbildīgā persona, kas izskatīja attiecīgo lietu. Tieši tai Jums ir jānosūta ierakstīta vēstule, kurā minēti argumenti un pierādījumi, kuru dēļ iestādes lēmumam nepiekrītat. Uz šo iesniegumu Jums noteikti jāsaņem atbilde ar informāciju vai nu par Jūsu argumentu ņemšanu vērā un administratīvās lietas lietvedības atjaunošanu, vai arī prasības noraidījums.

Ja saņemat noraidījumu, savas taisnības pierādīšanai varat vērsties ar pieteikumu administratīvajā tiesā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas