E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6593
Lasīšanai: 2 minūtes

Par atlaišanas pabalsta prasīšanu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. februārī, 2015
Nauris

18 gadus man bija nepārtrauktas darba attiecības vienā pašvaldībā, ar kuru darba attiecības tika izbeigtas pēc pušu vienošanās (DL 114.pants), pēc tam pusgada laikā atsāku strādāt citā pašvaldībā, kur nostrādāju 3 gadus, un tika likvidēta mana amata vieta. Tieku atbrīvots pēc DL 98.panta un 101.panta pirmās daļas 9.punkta. Vai man saskaņā ar Valsts un pašvaldību amatpersonu darbinieku atlīdzības likuma 17.panta pirmās daļas ceturto punktu ir tiesības prasīt no darba devēja atlaišanas pabalstu 4 mēnešalgu apmērā, jo kopējais darba stāžs abās pašvaldību institūcijās man ir 21 gads. Iepriekšējā pašvaldībā nekādu pabalstu nesaņēmu.

A
atbild:
30. aprīlī, 2015
Finanšu ministrija
Laura Upīte, Komunikācijas departamenta vecākā referente

Atbilstoši grozījumiem Valsts un pašvaldību amatpersonu darbinieku atlīdzības likumā, kas stājās spēkā 2014.gada 1.janvārī, 17.pantā minētais atlaišanas pabalsts tiek izmaksāts, ņemot vērā nostrādātā laiku kopā visās valsts un pašvaldību institūcijās, iezīmējot vienota valsts dienesta ideju. Atbilstoši 17.panta otrajai daļai  nodarbinātību uzskata par nepārtrauktu arī tad, ja laiks no amata (dienesta, darba) tiesisko attiecību izbeigšanas vienā valsts vai pašvaldības institūcijā līdz to atsākšanai tajā pašā vai citā valsts vai pašvaldības institūcijā nav ilgāks par diviem gadiem.

Vienlaikus jāņem vērā, ka tie gadi, par kuriem atlaišanas pabalsts savulaik jau ir ticis izmaksāts, ir jāizskaita no nostrādāto gadu kopskaita un otrreiz par tiem maksāt nedrīkst. Tas nozīmē, ka darba devējam ir jānoskaidro pie iepriekšējiem darbinieka darba devējiem, ka šāds pabalsts nav izmaksāts. Ja pabalsts iepriekš nav ticis izmaksāts, tad darbiniekam ir tiesības uz 17.panta pirmās daļas 4.punktā minētā pabalsta apmēru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas