E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6591
Lasīšanai: 2 minūtes

Uzteikums pārbaudes laikā neuzliek pienākumu izmaksāt atlaišanas pabalstu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. februārī, 2015
Viktorija Bodrova

Uzņēmumā nostrādāju no 2014.gada 14.janvāra līdz 2014.gada 16.februārim. No 2014.gada 17.februāra līdz 2015.gada 17.februārim uzņēmumā tika iesniegtas darbnespējas A un B lapas. Tagad man piešķirta invaliditātes 3.grupa. 2014.gada 16.februārī mani atbrīvoja no darba pēc 47.panta kā pārbaudes laiku neizturējušu. Vai man pienākas atlaišanas pabalsts un neizmantotā atvaļinājuma kompensācija? Ja kompensācija pienākas, tad par kādu laiku - reāli nostrādāto vienu mēnesi vai darba attiecību laika periodu - līdz 2015.gada 16.februārim? Paldies.

A
atbild:
02. martā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Savā jautājumā Jūs norādāt, ka darba devējs uzteica Jums darbu pārbaudes laikā vienu mēnesi un 2 dienas pēc darba līguma noslēgšanas, pamatojoties uz Darba likuma 47.pantu. Darba devēja uzteikums nozīmē, ka darba attiecības ar Jums tika pārtrauktas 2014.gada 16.februārī un Jums atbilstoši Darba likuma 128.pantam visas naudas summas, kas Jums pienākas no darba devēja, bija izmaksājamas atlaišanas dienā.

Ja gadījumā atlaišanas dienā netikāt veikusi darbu, tad pienākošās naudas summas izmaksājamas bija ne vēlāk kā nākamajā dienā. Šajā summā iekļaujas darba samaksa par pēdējo nostrādāto posmu un neizmaksātā atvaļinājuma kompensācija proporcionālu laikam – Jūsu gadījumā vienam darba attiecību mēnesim.

Atlaišanas pabalstu Darba likums neuzliek par pienākumu izmaksāt darbiniekiem, kam darbs tiek uzteikts pārbaudes laikā. Gadījumi, kad tiek izmaksāts atlaišanas pabalsts, ir noteikti likuma 112.pantā

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas