E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6588
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Lai iestātos policijas koledžā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. februārī, 2015
***

Labdien, man ir dažādi jautājumi: 1. Līdz cik gadiem var iestāties policijas koledžā? 2. Tagad es bērnu kopšanas atvaļinājumā, pēc atvaļinājuma plānoju iestāties medicīnas koledžā. Vai es varu stāties NVA pēc atvaļinājuma un saņemt bezdarbnieka pabalstu un vienlaikus mācīties medicīnas koledžā? 3. Sakiet, lūdzu, vai tāda lieta mūsu valstī ir kā, ja cilvēks nebija veselu gadu pie sava ģimenes ārsta, tad viņu pēc gada izraksta no šī ģimenes ārsta?

A
atbild:
05. martā, 2015
Laura Studente
LV portālam

1. Policijas koledžas mājaslapā norādīts, ka tiesības pieteikties mācībām ir Latvijas Republikas pilsoņiem, kuri līdz iestājpārbaudījumu sākumam sasnieguši 18 gadu vecumu un nav vecāki par 40 gadiem, pēc savām psiholoģiskajām īpašībām, fiziskās sagatavotības, veselības stāvokļa un pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma 4.panta, atbilst prasībām dienestam Valsts policijā.

2. Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likuma 12.pantā ir uzskaitīti iemesli, kad var zaudēt bezdarbnieka statusu. Piemēram, uzņemšana pamatizglītības vai vidējās izglītības programmā klātienē. Pantā nav norādīts, ka studijas koledžā varētu būt ierobežojums. Papildus informācija par bezdarbnieka pabalstu atrodama Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras mājaslapā.

3. Nosacījums, ka, ja pacients gadu nav bijis pie sava ārsta, viņu izraksta no ārsta, likumdošanā nepastāv. Pacientam gan būtu vēlams reizi gadā pārbaudīties savas veselības dēļ.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas