E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6586
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Jāvēršas ceļojuma galamērķa vēstniecībās

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. februārī, 2015
Karīna

Šā gada aprīlī plānoju ilgstoši doties ārpus Latvijas un Eiropas Savienības - uz Vidusāzijas un Āzijas valstīm. Lietoju recepšu medikamentus "Setralin" un "Fluanxol", kurus mana ārstējošā ārste iesaka turpināt lietot arī prombūtnes laikā. Kādi dokumenti man ir nepieciešami, lai es visai lielu daudzumu šo medikamentu personīgai lietošanai varētu ievest citās valstīs?

A
atbild:
26. martā, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls
Ārlietu ministrija
Preses un informācijas nodaļa

Iepazīstoties ar jautājumu, Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Muitas pārvalde informē, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr.416  "Zāļu izplatīšanas un kvalitātes kontroles kārtība" 106.2. apakšpunktu fiziskai personai ir tiesības izvest zāles (nav attiecināms uz narkotiskām un psihotropām zālēm) personīgai lietošanai uz citu valsti, ja to atļauj tās valsts tiesību akti, uz kuru zāles tiek vestas.

Ņemot vērā to, ka zāļu "Sertralin" un "Fluanxol"  sastāvā nav narkotiskās un psihotropās vielas, izvešanai no Latvijas muitas kontroles pasākumi netiek īstenoti. Vienlaikus VID Muitas pārvalde uzsver, ka tās rīcībā nav informācijas par trešo valstu prasībām likumīgas zāļu aprites jomā.

Savukārt Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa norāda: lai noskaidrotu, kādi dokumenti nepieciešami, šķērsojot konkrētu valstu robežu, vedot līdzi medikamentus lielā daudzumā personiskai lietošanai, Jums ieteicams vērsties galamērķa vēstniecībās. Tā kā konkrētas valstis jautājumā nav minētas, visu pārstāvniecību saraksts pieejams Ārlietu ministrijas mājaslapas sadaļā „Vēstniecības un pārstāvniecības”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas