E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6561
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Par mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusa zaudēšanu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. februārī, 2015
Jānis

Labdien, pagājušā gada 2.ceturksnī mikrouzņēmuma ienākumi pārsniedza sumu 720 € (par 65 € ). Visi nodokļi ir nomaksāti, kopējais gada ienākums 2100 €. Esmu iesācējs un atzīstos, ka pieļāvu kļūdu, jo vienā mēnesī pārsniedzu summu. Izpētīju likumdošanu un sapratu, ka esmu iekūlies lielās nepatikšanās, jo atjaunot MU statusu varēs tikai 2016.gadā. Vai ir kaut vai mazākā iespēja labot situāciju un atjaunot statusu šogad? Vai arī zvanīt uz Valsts ieņēmumu dienestu un izgāzt visu žulti, kas manī iekšā vārās. Paldies.

A
atbild:
03. martā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja nodoklis ir 9% no apgrozījuma. (No šā gada šāda likme ir, ja apgrozījums gadā nepārsniedz 7000 eiro.)

Atbilstoši Mikrouzņēmumu nodokļa likumā noteiktajam, ja mikrouzņēmuma darbinieka alga pārsniedz 720 eiro mēnesī vai mikrouzņēmums ir pārsniedzis kādu citu Mikrouzņēmumu nodokļa likumā noteikto ierobežojumu, tas ar nākamo gadu zaudē mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusu.

Saimnieciskās darbības veicēji var izvēlēties arī citu nodokļu režīmu. Informāciju varat izlasīt Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas