E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6544
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

„Par” jānobalso vairāk nekā pusei no visiem dzīvokļu īpašniekiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. februārī, 2015
Zane

Vai Dzīvokļu īpašuma likuma 17.panta 9.punktā noteiktais nozīmē, ka par tajā minētajiem jautājumiem "par"  jānobalso visiem klātesošajiem dzīvokļu īpašniekiem, ja sapulcē ir pārstāvēti 51% no dzīvokļu īpašniekiem, vai arī balsojums "par" nozīmē vienkāršu "par" balsojušo vairākumu (piemēram, 12 dzīvokļu īpašniekus sapulcē pārstāv 7. Vai "par" jābalso visiem 7, vai pietiks ar 4 "par", lai likuma prasība būtu ievērota?)

A
atbild:
25. februārī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Dzīvokļu īpašuma likuma 17.panta devītā daļa: „(9) Lai pieņemtu lēmumu par šā likuma 16.panta otrās daļas 6., 7., 8., 9. un 10.punktā minētajiem jautājumiem, nepieciešams, lai “par” nobalso dzīvokļu īpašnieki, kuri pārstāv vairāk nekā pusi no visiem dzīvokļu īpašumiem.”

Tas nozīmē – ja mājā ir, piemēram, 100 dzīvokļu īpašnieku, kuriem katram pieder pa vienam dzīvoklim, tad „par” ir jānobalso 51 īpašniekam. Tas tad arī būs likumā minētais balsu vairākums, ko nekādā ziņā nevar saistīt ar sapulcē ieradušos dzīvokļu īpašnieku skaitu un tad balsojušo pārsvaru.

Ja klātienes kopsapulcē nav iespējams panākt visu īpašnieku piedalīšanos, tad dzīvokļu īpašnieki par savā kompetencē esošajiem jautājumiem lēmumus var pieņemt aptaujas veidā vai citādi vienojoties (likuma 18., 19. un 20.pants).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas