E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6530
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Slimības pabalstu var pieprasīt gada laikā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. februārī, 2015
selga laukmane

Pagājušā gada decembrī man saasinājās hroniska slimība, kā rezultātā nevaru iziet darbā jau 2,5 mēnešus un ārstējošais ārsts turpina slimības lapu ik pa pāris nedēļām (pēdējais pagarinājums līdz 13.03) un turpināsies. Jautājums: vai varu saņemt no VSAA slimības pabalstu par pagājušo periodu (piemēram, iepriekšējiem diviem mēnešiem), ja slimības laiks turpinās?

A
atbild:
03. martā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Par pirmajām 10 slimības dienām darba devējs maksā slimības naudu: par otro un trešo slimības dienu – ne mazāk kā 75% apmērā no darbinieka vidējās izpeļņas; no ceturtās līdz desmitajai slimības dienai – ne mazāk kā 80% apmērā no vidējās izpeļņas.

No 11. slimības dienas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) piešķir slimības pabalstu – 80% apmērā no vidējās iemaksu algas.

Pabalsts jāpieprasa gada laikā, skaitot no pirmās pārejošas darbnespējas dienas. Lai saņemtu pabalstu, VSAA jāiesniedz iesniegums pabalsta piešķiršanai un darba nespējas lapa B ar darba devēja apstiprinājumu, ka darba nespējas periodā nestrādājat savā darbavietā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas