E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6481
Lasīšanai: 2 minūtes

Administratīvo komisiju pakļautība

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2015
Andris Jēkabsons

Vai Salacgrīvas novada domes Administratīvajai komisijai tiešām novada dome nav augstāk stāvošā organizācija, ka šīs komisijas lēmumus var pārsūdzēt tikai tiesā? Es saprotu, ka, ja reiz ir rakstīts, ka ,,novada domes", tad tā arī ir augstāk stāvošā organizācija. Kā ir īstenībā?

A
atbild:
20. martā, 2015

Saskaņā ar  Salacgrīvas novada domes Administratīvās komisijas nolikuma 1.1.punktu Salacgrīvas novada domes Administratīvā komisija ir izveidota uz domes pilnvaru laiku un ir pakļauta novada domei. Administratīvā komisija tiek uzturēta no Salacgrīvas novada pamatbudžeta. Savukārt, pamatojoties uz Latvijas valstī spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un minētā nolikuma 1.2.punktu, Administratīvā komisija darbojas saskaņā ar spēkā esošiem Latvijas Republikas likumiem un citiem normatīviem aktiem, kas reglamentē Administratīvo komisiju darbību, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, kā arī šo nolikumu.

Šī nolikuma 6.1.punkts skaidri un nepārprotami nosaka lēmumu pārsūdzēšanas kārtību un tieši – Salacgrīvas novada domes Administratīvās komisijas pieņemto lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktajā kārtībā un termiņā. Šis Salacgrīvas novada domes Administratīvās komisijas nolikums nav pretrunā ar Latvijas valstī spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas