E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6324
Lasīšanai: 3 minūtes

Sociālo palīdzību sniedz pašvaldība, balstoties uz ģimenes ienākumu novērtējumu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. februārī, 2015
Laura

Par maznodrošināto vai trūcīgo statusu. Ja mēs esam "neformāla" ģimene - es, civilvīrs (neesam precēti) un mums ir 2 gadīgs bērns. Kā uz mums darbotos maznodrošinātā/trūcīgā statusa piešķiršanas process, ja es (māte) un bērns esam deklarēti vienā dzīvoklī Rīgā, bet tēvs deklarēts vēl mātes dzīvoklī Ventspilī, strādā līgumdarbu Rīgā un bērns nodokļu atvieglojumiem reģistrēts tēvam. Pati es tik tikko esmu saņēmusi līgumu darbavietā. Abiem alga vairāk vai mazāk minimālā.

A
atbild:
10. februārī, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Nodokļa atvieglojums par bērnu nav saistāms ar sociālo palīdzību. To paredz likums „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, un uz atvieglojumu ir tiesības vienam no vecākiem.

Sociālo palīdzību sniedz pašvaldība, pamatojoties uz ģimenes ienākumu novērtējumu. To nosaka sociālās palīdzības normatīvie akti.

Ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam nosaka pašvaldības sociālais dienests atbilstoši Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā un Ministru kabineta 2010.gada 30.marta noteikumos Nr.299 „Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu” noteiktajam.

Saskaņā ar šiem noteikumiem sociālajā dienestā izvērtē ģimenes (personas) ienākumus par pēdējiem pilniem trim kalendāra mēnešiem. Ja ģimenes (personas) vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 128,06 eiro, tad ģimenes materiālais stāvoklis atbilst trūcīgās ģimenes statusa saņemšanai. Ja deklarācijas iesniegšanas brīdī personai nav ienākumu, bet iepriekš tie bijuši mazāki par minimālo darba algu (minimālā mēneša darba alga no 2015.gada – 360 eiro, iepriekš - 320 eiro), tad šos ienākumus neņem vērā.

Lai uzzinātu, vai un kādu sociālo palīdzību Jūsu ģimene varētu saņemt, kādi dokumenti jāiesniedz, jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā. Informāciju varat atrast mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas