E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6314
Lasīšanai: 2 minūtes

Atlaišanas pabalsts un citas naudas summas, darba attiecības beidzot

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. janvārī, 2015
janis-janis

Strādāju valsts iestādē 9 mēnešus. Pēc mēneša mana likme būs likvidēta. 1. Vai man pienākas kompensācija par likmes likvidāciju? Kādā apmērā? 2. Vai tiek izmaksāta kompensācija par neizmantotu atvaļinājumu? Kādā apmērā?

A
atbild:
04. februārī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jums ir jāizlasa darba devēja izsniegtais darba līguma uzteikums un tajā norādītais pamatojums, saskaņā ar kuru Darba likuma pantu Jums darba līgums tiek uzteikts. No apraksta to ir grūti secināt.

Darba likuma 112.pants nosaka, ka, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts lielāks, uzteicot darba līgumu šā likuma 100.panta piektajā daļā un 101.panta pirmās daļas 6., 7., 8., 9., 10. vai 11.punktā noteiktajos gadījumos, darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam atlaišanas pabalstu viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā piecus gadus.

Savukārt saskaņā ar Darba likuma 128.pantu, atlaižot darbinieku no darba, visas naudas summas, kas viņam pienākas no darba devēja, izmaksājamas atlaišanas dienā.

Ar visām summām ir saprotamas: darba samaksa par pēdējo nostrādāto posmu, neizmantotā atvaļinājuma kompensācija proporcionāli nostrādātajam laikam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas