E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6313
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Jāuzzina, kādi dati par īpašumu ir reģistrēti Kadastra informācijas sistēmā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. janvārī, 2015
Gundars

Labdien! Gribētu noskaidro, kā man rīkoties šādā situācijā. 199..ajā gadā nopirku ēku no pagasta. Biju saņēmis dokumentus un atlika tikai iesniegt zemesgrāmatas nodaļai. Dažādu apstākļu dēļ kādus pāris gadus to nebiju izdarījis, kad pašvaldības darbinieks palūdza man tos iedot pašvaldībai, lai veiktu it kā inventarizāciju, kas nepieciešama viņu vajadzībām. Es, sliktu nedomādams, iedevu. Kad varēju tos saņemt atpakaļ, pašvaldība pieprasīja samaksāt par viņu veikto inventarizāciju, es nepiekritu, jo, kad devu, viņi teica, ka man nekas nebūs jāmaksā, jo tā esot viņu pašu vajadzībām (kad pirku ēku, tai jau tika veikta inventarizācija, par kuru es jau samaksāju). Es nepiekritu, un viņi man dokumentus neatdeva. Ko man darīt, lai nokārtotu īpašuma reģistrēšanu ? P.s. Maksājuma kvītis un pirkuma līgums man ir. Paldies, ka uzklausījāt!

A
atbild:
25. februārī, 2015
Valsts zemes dienests
Sandra Vīgante, sabiedrisko attiecību vadītāja

No situācijas apraksta saprotams, ka ēkas pircējs nav nostiprinājis īpašuma tiesības zemesgrāmatā. Lai to izdarītu tagad, vispirms jāpārliecinās, kādi dati par īpašumu ir reģistrēti Kadastra informācijas sistēmā Valsts zemes dienestā. Kadastrā reģistrētos datus par savu īpašumu var uzzināt, vai nu izmantojot bezmaksas e-pakalpojumu „Mani dati kadastrā” portālā www.latvija.lv, vai klātienē apmeklēt tuvāko Valsts zemes dienesta klientu apkalpošanas centru.

Arī klientu apkalpošanas centrā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, bez maksas varēs noskaidrot, vai būves uzmērīšanas dati (inventarizācijas dati) ir reģistrēti Kadastrā pilnā apjomā.

Ja viss būs kārtībā, ēkas īpašnieks varēs doties uz Zemesgrāmatas nodaļu un nostiprināt īpašuma tiesības. Saskaņā ar Zemesgrāmatas un Kadastra vienkāršotajām procedūrām, kas stājās spēkā šī gada 1.janvārī, dokumenti papīra formā Zemesgrāmatā nebūs jāiesniedz, jo tos Zemesgrāmata saņem no Kadastra e-vidē. Tomēr, ja Kadastrā nav reģistrēti būves uzmērīšanas dati, īpašniekam nāksies pasūtīt būves kadastrālo uzmērīšanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas