E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6282
Lasīšanai: 2 minūtes

Sāk izsniegt jauna parauga pases

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. janvārī, 2015
Anna

Labdien! Vai šogad tiek izdotas jauna parauga pases? Darbā ikdienā sastopos ar dokumentu pārbaudi, klients uzrādīja š.g. izdotu pasi, kas atšķiras vizuāli no vecajām. PMLP mājaslapā informācijas nav.

A
atbild:
28. janvārī, 2015
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) informē, ka, sākot ar 2015.gada 28.janvāri, Latvijas pilsoņiem tiek izsniegtas jauna parauga pases.

Jaunās pases pirmajā atvērumā attēlots motīvs no Līgo karoga, kā arī fragments no Latvijas himnas pirmiespieduma un Latvijas Republikas ģerbonis. Pases iekšlapās redzams motīvs no Dziesmu un deju svētku gājiena, bet pases pēdējā atvērumā – motīvs no svētku noslēguma koncerta. Kā vienojošais grafiskais elements, kas caurvijas visām pases lapām, izmantota Lielvārdes josta, bet vairāku pases aizsarglīdzekļu dizainā (piemēram, ūdenszīmē) attēloti arī tautas deju pāris, tautas mūzikas instruments kokle, Latvijas Republikas himnas vārdi un nošu raksts, auseklis. 

Tuvāko mēnešu laikā plānots uzsākt izsniegt arī jauna parauga dienesta un diplomātiskās pases, Latvijas nepilsoņu pases, kā arī ceļošanas dokumentus bezvalstniekiem, bēgļiem un personām, kurām piešķirts alternatīvais statuss. 

Plašāka informācija un jaunās pases paraugi pieejami PMLP sniegtajā paziņojumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas