E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6278
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Par komandējuma izdevumu atlīdzināšanu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. janvārī, 2015
Evita

Labdien! 12.10.2010. MK noteikumu Nr.969 „Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi” 8.7.punkts nosaka: „komisijas maksu bankas iestādei, ja bankā notikusi čeku vai valūtas apmaiņa pret citas valsts valūtu (atbilstoši noteiktajai komandējuma izdevumu summai vai avansam”.Tas nozīmē, ka atmaksāta tiek komisijas maksa par valūtas maiņu pret citas valsts valūtu. Jautājums: Ja darbinieks iesniedzis grāmatvedībai bankas izdruku par skaidras naudas izņemšanu komandējuma laikā, vai, pamatojoties uz augstāk minēto 8.7.punktu, iestādei jāatmaksā bankas komisija vai izdevumus par skaidras naudas izņemšanu no citas bankas bankomāta darbinieks sedz saņemtās dienas naudas? Paldies!

A
atbild:
02. februārī, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darbiniekam par komandējuma laiku atlīdzina izdevumus, kas uzskaitīti Ministru kabineta noteikumu Nr.969 8.punkta 14 apakšpunktos:

1. dienas naudu, lai kompensētu papildu izdevumus, kas rodas komandējuma laikā (piemēram, par ēdināšanu, dažādiem pakalpojumiem);

2. ceļa (transporta) izdevumus (ja ir iesniegti attiecīgos izdevumus apliecinoši attaisnojuma dokumenti);

3. izdevumus par bagāžas pārvadāšanu (ja ir iesniegti attiecīgos izdevumus apliecinoši attaisnojuma dokumenti);

/../

7. komisijas maksu bankas iestādei, ja bankā notikusi čeku vai valūtas apmaiņa pret citas valsts valūtu (atbilstoši noteiktajai komandējuma izdevumu summai vai avansam) u.c. 

Komisijas nauda norādīta kā atsevišķa izdevumu pozīcija, nevis iekļauta dienas naudā. Līdz ar to nav pamata to darbiniekam neatlīdzināt jeb atskaitīt no dienas naudas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas