E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6258
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesu izpildītājs izpilda tiesas nolēmumu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. janvārī, 2015
Mārcis

Labdien. Man bija nekustamā īpašuma nodokļa parāds 2013.g. Ls 81.10. Samaksāju Ls 70, pēc pāris dienām atnāca vēstule no tiesas izpildītājas, ka esmu parādā Ls 81.10+80=161.10 ar tiesu izpildītājas izdevumiem. Vai tiesas izpildītājs bija tiesīgs no manis ieturēt Ls 161.10, ja uz to dienu, kad atnāca pirmā vēstule, parāds reāli bija Ls 10.10 un tad jau piemēro citu summu par tiesas izpildītājas darbu. Kontu nobloķēja, naudu novilka. Izņemot tos Ls 70.

A
atbild:
30. janvārī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Tiesu izpildītājs ir persona, kas izpilda tiesas nolēmumu. Tas nozīmē, ka tiesu izpildītājs bija saņēmis tiesas nolēmumu par parāda piedziņu konkrētā apmērā un uzsāk piedziņu.

Civilprocesa likuma 568.pants paredz, ka visus piespiedu piedziņas izdevumus, tātad arī tiesu izpildītāja darbu, apmaksā parādnieks. Tādējādi parādniekam parāda piespiedu piedziņas gadījumā ir jāapmaksā parāds un tiesu izpildītāja izdevumi.

Ja parādu samaksājāt vien dažas dienas pirms tiesu izpildītāja paziņojuma par piedziņas uzsākšanu saņemšanas, tad diemžēl kļuvāt par situācijas ķīlnieku – tiesa ir bijusi, lēmums pieņemts un tiek uzsākta piedziņa. Tiesu izpildītājs ir rīkojies savas kompetences ietvaros un ieturēto naudas summu parāda summas apmērā pārskaitījis uz kreditora – pašvaldības kontu, paturot piedziņas izdevumus atbilstoši parāda summai.

Tā kā Jums šobrīd ir izveidojusies nekustamā īpašuma nodokļa pārmaksa, Jums ir jāvēršas pašvaldībā  un jāinformē par izveidojušos situāciju. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas