E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6234
Lasīšanai: 2 minūtes

Uzturlīdzekļu parādnieka tiesības uz minimālajiem ienākumiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. janvārī, 2015
Inga

Labdien, vīram vienīgie ienākumi janvārī bija bezdarbnieka pabalsts, banka visu atvilka par alimentiem. Pirms tam viņš saņēma darba algu aptuveni 120 eiro no minimālās darba algas, ko darīt un vai tā drīkst? Šobrīd materiālu apstākļu spiests viņš ir izbraucis no valsts, lai varētu palīdzēt ģimenei, kurā ir 3 bērni un viens no tiem skaitās viņa apgādībā.

A
atbild:
29. janvārī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Uzturlīdzekļu parādam nav noilguma un pret uzturlīdzekļu parādniekiem arī tiesiskais regulējums salīdzinājumā ar citiem parādu veidiem ir visbargākais. Šiem parādniekiem līdz parādsaistību nomaksai atbilstoši Civilprocesa likuma 594.panta pirmās daļas 1.punktam ir tiesības uz ikmēneša ienākumiem ½ no minimālās algas - 180 eiro apmērā, kā arī 64,03 eiro uz apgādībā esošu nepilngadīgu bērnu.

Ja bankas konts ir bloķēts, tad piekļuve naudai ir iespējama reizi mēnesī bankā klātienē.

Ir neiespējami komentēt, nezinot situāciju pilnībā - cik kontā bija līdzekļu un kad pēdējo reizi nauda no konta tika ņemta. Tas, ka Jūsu vīrs ir devies peļņā, ir tikai apsveicami, jo neatkarīgi no tā, cik bērnu ir norādīts viņa nodokļu grāmatiņā kā apgādājamie, kā tēvam viņam ir pienākums rūpēties par visiem bērniem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas