Labdien, man ir jautājums par pārtiku. Vai iebiezinātais piens ar cukuru tiek ražots no pasterizēta piena vai tiek izmantots nepasterizēts piens? Jau iepriekš pateicos par sniegto atbildi.
Pasterizācija ir pārtikas produktu konservēšana, tos uzkarsējot līdz noteiktai temperatūrai, lai iznīcinātu baktērijas u.c. mikroorganismus. Iebiezinātais piens tiek iegūts, karsējot pienu ar cukuru, līdz tas iegūst attiecīgo konsistenci.
Latvijas normatīvie akti neregulē piena pārstrādes tehnoloģijas. Ja par tām ir interese, jāiepazīstas ar attiecīgo literatūru vai jāinteresējas pie produkta ražotāja.
Viena kalendāra mēneša ietvaros sniedzam 300 e-konsultācijas.
Tā kā limits ir sasniegts, jautājumu varēsi iesniegt, sākot no nākamā mēneša 1.dienas.
Iespējams, ka atbilde uz līdzīgu jautājumu jau ir sniegta, tāpēc izmanto e-konsultāciju meklētāju!