E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6222
Lasīšanai: 1 minūte

Par piena pasterizāciju

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. janvārī, 2015
Mia

Labdien, man ir jautājums par pārtiku. Vai iebiezinātais piens ar cukuru tiek ražots no pasterizēta piena vai tiek izmantots nepasterizēts piens? Jau iepriekš pateicos par sniegto atbildi.

A
atbild:
22. janvārī, 2015
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Pasterizācija ir pārtikas produktu konservēšana, tos uzkarsējot līdz noteiktai temperatūrai, lai iznīcinātu baktērijas u.c. mikroorganismus. Iebiezinātais piens tiek iegūts, karsējot pienu ar cukuru, līdz tas iegūst attiecīgo konsistenci.

Latvijas normatīvie akti neregulē piena pārstrādes tehnoloģijas. Ja par tām ir interese, jāiepazīstas ar attiecīgo literatūru vai jāinteresējas pie produkta ražotāja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas