E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6173
Lasīšanai: 2 minūtes

Ar lietas materiāliem iespējams iepazīties tiesā, kas lietu skatījusi

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. janvārī, 2015
Viktors

Ja neesmu saņēmis uzaicinājumu uz tiesu par uzturlīdzekļu piedziņu un „Latvijas Vēstneša” portālā arī nav tāds publicēts, kur varu vērsties, lai iepazītos ar tiesas materiāliem? Jo tiesa notikusi bez manis, un es uzzināju par tādu faktu no mana darba devēja, kas saņēmis paziņojumu par līdzekļu ieturējumu manas darba algas.

A
atbild:
22. janvārī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Uzaicinājumu uz tiesu Jūs, iespējams, nesaņēmāt tādēļ, ka Jūsu deklarētā un faktiskā dzīvesvietas adrese ir atšķirīga.

„Latvijas Vēstneša” portāls nepublicē paziņojumus par uzaicinājumu uz tiesu. Savukārt par to, vai oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” ir publicēts paziņojums par Jūsu uzaicinājumu uz tiesu, varat vēlreiz pārliecināties, izmantojot meklēšanas iespēju un ievadot savu vārdu un uzvārdu meklēšanas laukā.

Ja paziņojumu par uzturlīdzekļu ieturēšanu ir saņēmis darba devējs, tad process ir nonācis līdz tiesas nolēmuma izpildes stadijai, ko īsteno zvērināts tiesu izpildītājs. Ar lietas materiāliem iespējams iepazīties tajā tiesā, kas ir lēmusi par konkrēto lietu. Civillietas par uzturlīdzekļu piedziņu skata atbilstoši prasītāja dzīvesvietai, ja atbildētāja dzīvesvieta nav zināma, vai atbilstoši atbildētāja dzīvesvietai.

Tādējādi Jums visērtāk būtu sazināties ar prasītāju šajā lietā un noskaidrot, kurā tiesā ir pieejami šīs uzturlīdzekļu prasījuma lietas materiāli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas