E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6134
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Par mācību atvaļinājuma piešķiršanu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2015
Inta

Labdien! Vai darba devējs vienā mācību gadā var piešķirt divus mācību atvaļinājumus, vienu 10 dienas semestru pārbaudījumu kārtošanai un otru 20 dienas gala pārbaudījumu kārtošanai un lai varētu sagatavoties šiem pārbaudījumiem, izstrādāt un aizstāvēt maģistra kvalifikācijas diplomdarbu?

A
atbild:
16. janvārī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Mācību atvaļinājumu piešķiršanas regulējums ir noteikts Darba likuma 157.pantā:

  • Darbiniekam, kurš, nepārtraucot darbu, mācās jebkura veida izglītības iestādē, saskaņā ar darba koplīgumu vai darba līgumu piešķir mācību atvaļinājumu ar darba algas saglabāšanu vai bez tās. Ja darbiniekam noteikta akorda alga, mācību atvaļinājumu piešķir, izmaksājot vidējo izpeļņu vai neizmaksājot to.
  • Darbiniekam valsts pārbaudījuma kārtošanai vai diplomdarba izstrādāšanai un aizstāvēšanai piešķir 20 darba dienas ilgu mācību atvaļinājumu ar darba algas saglabāšanu vai bez tās. Ja darbiniekam ir noteikta akorda alga, mācību atvaļinājumu piešķir, izmaksājot vidējo izpeļņu vai neizmaksājot to.

Darba likuma komentāros ir norādīts, ka mācību atvaļinājums valsts pārbaudījumu kārtošanai un diplomdarba (bakalaura/maģistra darba) izstrādāšanai ir piešķirams obligāti un neatkarīgi no laika, kādu darbinieks ir nostrādājis pie darba devēja.

Savukārt citu mācību atvaļinājumu semestra pārbaudījumu kārtošanai darba devējs var arī nepiešķirt, ja šāda kārtība nav ietverta darba līgumā vai darba koplīgumā.

Darba devējam ir dotas tiesības noteikt, vai mācību atvaļinājumu tas darbiniekam apmaksā vai piešķir bezalgas kārtībā.

 Atbildot uz Jūsu jautājumu, ir jānorāda, ka garantēti piešķirams ir gala pārbaudījumu atvaļinājums 20 darba dienu apmērā, savukārt semestra pārbaudījumu atvaļinājuma piešķiršana, ja to nenosaka darba līgums vai cits uzņēmuma iekšējais dokuments,  ir darba devēja kompetences lēmums.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas