E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6127
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Savas saistības ir jāpilda pašam

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2015
Sanita Lāce

Bērnu tēvs par neizmaksātajiem uzturlīdzekļiem ir parādā vairāk kā 5000 eiro. Oficiāli nestrādā, līdz ar to nav iespējams neko atgūt. Tagad viens bērns sāk dzīvot pie viņa. Vai man ir iespēja vismaz daļu uzturlīdzekļu, kas man ir jāmaksā, atskaitīt no parāda summas? Paldies.

A
atbild:
17. februārī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Jautājumā aprakstītā situācija vedina domāt, ka bērnu tēvam ir izveidojies uzturlīdzekļu parāds pret valsti, jo viņa vietā uzturlīdzekļus bērnam līdz šim izmaksāja Uzturlīdzekļu garantiju fonds. Lai gan situācija ir mainījusies un uzturlīdzekļus viena bērna uzturam tagad ir tiesīgs saņemt pats parādnieks no Jums, šādā veidā dzēst daļu parāda valstij, to faktiski nesamaksājot, nebūs iespējams.

Pienākums nodrošināt uzturlīdzekļus bērnam ir cieši saistīts ar konkrēto vecāku, līdz ar to tā ir personiska saistība, kas nevar pāriet uz citām personām. Par savām saistībām ir atbildīgs pats parādnieks.

Lai turpmāk neveidotos vēl lielāks parāds, bērna tēvam jāsniedz tiesā prasība par uzturlīdzekļu piedziņas pārtraukšanu bērnam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas