E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6089
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība

Ar lūgumu par naudas soda izpildi var vērsties policijas iecirknī

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. janvārī, 2015
Kārlis.T

Ir uzlikts sods 400.- par CSN pārkāpumu, kas jāsamaksā mēneša laikā. Kā rīkoties, ja mēneša izpeļņa ir minimālā alga? Vai varam pārsūdzēt lēmumu? Vai ir iespēja sadalīt maksājumus? Kur ir iespēja atrast anketu pārsūdzēšai? Paldies iepriekš!

A
atbild:
13. janvārī, 2015
Valsts policija
Ilze Jurēvica, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 294.pantā "Lēmuma par administratīvā soda uzlikšanas izpildes atlikšanu" teikts: ja ir apstākļi, kuru dēļ nekavējoties nevar izpildīt lēmumu par administratīvo arestu vai par naudas soda uzlikšanu (izņemot naudas sodu, ko iekasē administratīvā pārkāpuma izdarīšanas vietā), institūcija (amatpersona), kas pieņēmusi lēmumu, var atlikt tā izpildi uz laiku līdz vienam mēnesim. Institūcijas (amatpersonas), kā arī rajona (pilsētas) tiesas tiesneša lēmums nav pārsūdzams.

Par naudas soda uzlikšanu pieņemtā lēmuma izpildi (izņemot naudas sodu, ko iekasē administratīvā pārkāpuma izdarīšanas vietā) var atlikt uz laiku līdz sešiem mēnešiem no lēmuma pieņemšanas dienas ar nosacījumu, ka uzlikto naudas sodu iekasē pa daļām.

Lai šo jautājumu risinātu, persona, kura saņēmusi sodu, var vērsties ar lūgumu šo soda naudas izpildi atlikt un sadalīt vairākos maksājumos tajā iestādē (iecirknī), kurā atrodas soda pieņēmējs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas