E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6058
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Administratīvā procesa likums nav pārkāpts

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. janvārī, 2015
Rita

Labdien! Vai iestāde ir tiesīga skatīt administratīvo lietu, neuzklausot mani? Lieta tāda, ka gribēju, lai uzklausa arī manu viedokli, bet es diemžēl nevarēju ierasties. Iesniegumu par lietas izskatīšanas pārcelšanu nebiju uzrakstījusi, bet lūdzu to paziņot dēlam, ka nevarēšu ierasties. Dēls tā arī ir izdarījis. Lēmums bija negatīvs. Paldies!

A
atbild:
21. janvārī, 2015

Administratīvā procesa likuma 112.1pants nosaka tiesvedības procesu administratīvās lietas izskatīšanai. Tā notiek rakstveida procesā bez tiesas sēdes, ja likumā nav noteikts citādi.

Ja tiesa uzskata, ka lietu, kura izskatāma rakstveida procesā, lietderīgāk izskatīt tiesas sēdē, tā pēc sava ieskata var noteikt šīs lietas izskatīšanu mutvārdu procesā. Ja lieta izskatāma rakstveida procesā, tiesa pēc sava ieskata atsevišķas procesuālās darbības veikšanai vai procesuālā jautājuma izlemšanai var noteikt tiesas sēdi.

Tiesa lietu mutvārdu procesā tiesas sēdē izskata, ja pirmās instances tiesai to lūdzis pieteicējs. Izskatot lietu rakstveida procesā, tiesa iepazīstas ar lietas materiāliem, uzklausa dalībniekus un pieprasa rakstveidā iesniegt nepieciešamo informāciju un pierādījumus. Savukārt 203.pantā ir teikts, ka paskaidrojuma neiesniegšana nav šķērslis lietas izskatīšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas