E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6041
Lasīšanai: 2 minūtes

Par tiesībām uz pašvaldības palīdzību ar mājokli

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2015
Valdis

Vēlos uzzināt, vai ir iespēja Rīgas pašvaldībā vai kādā citā pašvaldībā iegūt jebkāda veida dzīvojamo platību? Man ir pieraksts Rīgā. Esmu pilngadīga persona. Man nepieder ne kustama, ne nekustama manta. Maniem vecākiem ir māja ar vienu istabu. Otra istaba ir ziemā neapkurināma. Vai pašvaldība var sniegt kādu atbalstu?

A
atbild:
13. janvārī, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pašvaldība nedod dzīvokļus, bet, ja piešķir, tad tikai īres tiesības. Turklāt likums „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” nosaka personas, kurām pašvaldībai ir pienākums sniegt palīdzību (maznodrošinātām personām, bērniem bāreņiem u.c.).  Konkrētāk tas ir izklāstīts katras pašvaldības attiecīgajos saistošajos noteikumos. Pašvaldības dome var noteikt plašāku, nekā likumā uzskaitīts, iedzīvotāju loku, kurām sniedzama palīdzība, izīrējot dzīvojamo telpu.  

Daudziem cilvēkiem nav sava dzīvokļa, un viņi ir spiesti mājokli īrēt. Maznodrošinātie iedzīvotāji pašvaldībā var lūgt dzīvokļa pabalstu gadījumā, ja dzīvokli īrē. Arī par to, kādas ir atbalsta iespējas, jāuzzina savā pašvaldībā. 

Par iespējām (un nosacījumiem) Rīgā informācija atrodama Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta mājaslapā. Informāciju par citām pašvaldībām jāmeklē to mājaslapās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas