E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5971
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1

Par policistu rīcību var iesniegt sūdzību

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. decembrī, 2014
skaidrite

Mans vīrs sēdēja automašīnā, dzēris, blakus stāvēja dēls, pie viņiem piebrauca kārtības policija, piedraudēja un aizveda uz iecirkni, kur sastādīja protokolu. Manam vīram par braukšanu dzērumā uzrādīja 2,4 promiles. Viņi stāvēja vienvirziena ielā, vīrs sēdēja blakussēdētāja pusē. Video nav, ir divi cilvēki, kas redzēja viņus. Kā rīkoties šādā situācijā, protokolu sastādīja uz 149/15.pantu 4.daļu.

A
atbild:
07. janvārī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jā, Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.15 pants „Transportlīdzekļu vadīšana alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē” nosaka bargus sodus par šāda veida pārkāpumu, kas arī ir ļoti smags un bīstams gan auto vadītājam pašam, gan pasažieriem, gan citiem satiksmes dalībniekiem.

Minētā panta ceturtā daļa: par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Ja Jūsu vīrs nepelnīti tiek apvainots tik smagā nodarījumā, ja viņš nemaz nav bijis pie stūres un vadījis auto, ja nav video liecības, bet ir liecinieki, kas var apgalvot pretējo, tad Jums jāiesniedz sūdzība policijā. Informāciju, kā tas darāms, varat atrast Valsts policijas mājaslapā sadaļā „Sūdzības”.

Ja amatpersonas, kas sastādīja administratīvo protokolu, nebija Valsts policijas, bet gan pašvaldības policisti, tad Jums sūdzība jāraksta attiecīgās pašvaldības policijas vadībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 61 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas