E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5923
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
1
4
1
4

Par dienas naudu komandējumā uz vairākām valstīm

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. decembrī, 2014
Zinaīda Vucāne

Labdien, lūdzu, man nepieciešama konsultācija par dienas naudas apmaksu. Ir rīkojums par komandējumu no 07.12.14.-11.12.14. uz Oslo (Norvēģija) un Viļņu (Lietuva), t.i., 7.12.14. lido uz Oslo, kur notiek seminārs 8.12. un 9.12. un 9.12. vakarā pēc semināra lido caur Rīgu uz Viļņu, un Viļņā notiek seminārs 10.12. un 11.12. Jautājums: kāda dienasnauda pienākas par 9.12.14.? Paldies.

A
atbild:
23. decembrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Par pārbraukšanas dienu no vienas ārvalsts uz otru, kā arī par laiku, kad darbinieks atradies ceļā, šķērsojot vairāku valstu teritorijas (tai skaitā Latvijas Republikas teritoriju) – komandējuma dienas naudu maksā atbilstoši tās valsts normām, uz kuru darbinieks ir nosūtīts komandējumā atbilstoši vadītāja rīkojumam. Šajā gadījumā par 9.decembri - tā ir dienas nauda, kāda noteikta komandējumiem  uz Lietuvu.

Tas izriet no Ministru kabineta noteikumu Nr.969 „Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi” regulējuma 25.punktā, kā izmaksājama dienas nauda:

25.4. par pārbraukšanas dienu no vienas ārvalsts uz citu, ja darbinieks ir nosūtīts uz vairākām valstīm, − saskaņā ar normām, kādas noteiktas valstij, uz kuru viņš dodas; 

25.5. par laiku, ko darbinieks pavadījis ceļā, braucot uz komandējuma vietu ārvalstīs un šķērsojot vairāku valstu teritorijas, tai skaitā Latvijas Republikas teritoriju, − saskaņā ar normām, kādas noteiktas valstij, uz kuru viņš nosūtīts. 

Noteikumi par komandējumiem neparedz apmaksāt pusi vai kādu citu daļu no komandējumam paredzētā dienas laika.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas