E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5913
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Papildatvaļinājuma piešķiršana

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. decembrī, 2014
Inga Kluša

1) No kura datuma ir spēkā Darba likuma 151.pantā noteiktais papildatvaļinājums 3 dienas? 2) Vai šis papildatvaļinājums piešķirams par attiecīgo nostrādāto periodu, kad izpildās 151.panta 3.punktā noteiktais (attiecīgais bērnu skaits un vecums)? 3) Par kuru nostrādāto periodu drīkst sākt piešķirt 151.panta 3.apakšpunktā noteikto, kas stājas spēkā 01.01.2015. (1 papildatvaļinājuma dienu)?

A
atbild:
29. decembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Arī patlaban spēkā esošajā Darba likuma redakcijā 151.panta pirmās daļas 1.punkts nosaka, ka darbiniekiem, kuriem ir trīs vai vairāki bērni vecumā līdz 16 gadiem vai bērns invalīds līdz 18 gadu vecumam, — darba devējam jāpiešķir papildatvaļinājums trīs darba dienas.

No 2015.gada 1.janvāra šī panta daļa ir papildināta ar 3.punktu, kas paredz papildatvaļinājuma piešķiršanu darbiniekiem, kuru aprūpē ir mazāk par trim bērniem vecumā līdz 14 gadiem, — ne mazāk par vienu darba dienu. Kā arī ar panta trešo daļu, kas paredz ikgadējā apmaksātā papildatvaļinājuma pārcelšanu vai pagarināšanu darbinieka pārejošas darbnespējas gadījumā.

Tādējādi papildatvaļinājums ikvienam darbiniekam, kura aprūpē ir mazāk par trim bērniem, ne mazāk kā vienas dienas apmērā darba devējam jāpiešķir, sākot no 2015.gada 1.janvāra, kad darbinieks dodas kārtējā apmaksātā atvaļinājumā, ievērojot likumā noteikto šī panta izmaiņu spēkā stāšanās datumu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas