E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5911
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma pabalstam piemēro nodokļu atvilkumus

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. decembrī, 2014
Mārīte

Labdien. Mūsu uzņēmumā visi nodokļi tiek atskaitīti gan no atvaļinājuma naudas, gan no tā paša mēneša darba algas (atvaļinājums ir 2 ned.) Sanāk, ka nodokļi vienā mēnesī tiek atskaitīti 2x. Vai tas ir pieļaujams? Ar 2015.gadu stāsies spēkā grozījums likumā, ka atvaļinājuma naudu varēs saņemt kopā ar nākošo darba algu, bet tas būs jāpieprasa rakstiski. Kādā formā rakstīt? Iesniegums? Pieprasījums?

A
atbild:
19. decembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jums nav veikti divkārtēji nodokļu atskaitījumi, bet gan katram samaksas veidam – darba algai un atvaļinājuma pabalstam – savi. Darba devēja piešķirtajam atvaļinājuma pabalstam tieši tāpat kā darba algai un prēmijām ir piemērojami nodokļu atvilkumi. Atvaļinājuma naudu aprēķina no vidējās izpeļņas (bruto/uz papīra). 

Grozījumi Darba likuma 69.panta ceturtajā daļā attiecībā uz atvaļinājuma naudas izmaksu nozīmē, ka samaksu par atvaļinājuma laiku un darba samaksu par laiku, kas nostrādāts līdz atvaļinājumam, no 2015.gada 1.janvāra varēs izmaksāt ne tikai vienu dienu pirms atvaļinājuma, bet ne vēlāk kā nākamajā darba samaksas izmaksas dienā.

Lai šāda samaksas kārtība tiktu piemērota, darbiniekam ir rakstveidā jāiesniedz darba devējam iesniegums, kurā norādīts lūgums vai atļauja/piekrišana  atvaļinājuma naudu un samaksu par pēdējo nostrādāto laika posmu līdz atvaļinājumam izmaksāt tuvākajā darba samaksas izmaksas dienā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas